2021-05-27 08:30:54• hírek • Szatmár.ro

Huszonhárom Szatmár megyei diák meséje is bekerült a kötetbe

Nem kevesebb mint 561 pályamunkát küldtek be a diákok szerte az országból és nem csak, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége meseíró pályázatára, melyet a magyar népmese napja alkalmából 2020. szeptemberében hirdettek meg A láthatatlanná tévő maszk címmel.

A pályázat célja nem volt más, mint hogy a diákokat olyan történetek írására ösztönözzék, melyeket a koronavírus-járvány által létrejött újszerű élethelyzetek szültek. A három országból beküldött 561 mese közül, végül 146-ot választottak ki, ezekből pedig egy gyönyörűszép, és kifejezetten egyedi meséskönyv jöhetett létre. Mi több, a 146 mese közül 23-at Szatmár megyei diák adtak, mely számunkra még értékesebbé teszi ezt a kiadványt.



A szervezők a közelmúltban megkezdték a könyvbemutatók sorát is, melynek soros állomása május 26-án Szatmárnémeti volt, az eseményt pedig az Iparosotthonban szervezték meg.

A helyszínen jelen voltak azok a Szatmár megyei meseíró diákok is, akik munkáit beválogatták a kötethez, illetve őket pedagógusaik kísérték el.

Szejke Ottilia, a RMPSZ Szatmár megyei programfelelőse köszöntötte a résztvevőket, néhány szót szólt a projektről, majd átadta a szót Köllő Zsófiának, az RMPSZ programigazgatójának, aki a diákok munkáit méltatta.

Végül minden jelenlévő diákot a kötet egy-egy szerzői tiszteletpéldányával jutalmaztak, sőt, együtt hallgathatták meg Kővári Virág Dóra meséjét, aki különdíjban is részesült, meséjének kiemelkedően gazdag fantáziavilága okán.















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: